Parkinson Hastalığı
Parkinson hastalığının tedavisi, her hastanın semptomlarına ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilmelidir. Bu nedenle, Parkinson hastalığı olan herkes, tedavi seçenekleri hakkında nöroloji uzmanlarından destek almalıdır.
Parkinson hastalığının tedavisi, her hastanın semptomlarına ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilmelidir. Bu nedenle, Parkinson hastalığı olan herkes, tedavi seçenekleri hakkında nöroloji uzmanlarından destek almalıdır.
Migren, hasta yaşamında uzun yıllar boyunca var olan, birkaç saatten birkaç haftaya kadar sürebilen ağrı ataklarının olduğu, eşlik eden birçok belirtiyi barındıran ve ataklar arasında baş ağrısı şikayetinin bulunmadığı klinik bir sendromdur.
Alzheimer hastalığı, beyindeki sinir hücreleri arasındaki iletişim ve bağlantıları etkileyen nörodejeneratif bir hastalıktır. Hastalık genellikle ileri yaşlarda başlar ve yavaş yavaş ilerleyerek hafıza, düşünme, dil ve davranış değişiklikleri gibi bilişsel işlevleri etkiler.
Beyinde ortaya çıkan birçok tümör türü vardır. Bütün beyin tümörleri kanserli değildir (iyi huylu), bazı beyin tümörleri kanserlidir.
Uygulanacak özel invazif yöntemler ile trigeminal nevralji tedavisi artık mümkün olabilmektedir.
En sık beyin metastazı sebepleri ise akciğer kanseri (%36-64), meme kanseri (%15-25), melanom (%5-20) olarak sıralanabilir.
Beyin iltihabı bazı durumlarda belirti vermezken çoğu zaman baş ağrısı ateş gibi belirtiler ile ortaya çıkabilir.
Öncelikle sağlıksız beslenmek neredeyse her hastalığın listesinde zirveden inmiyor.
Böyle bir hastalık kaslar ve kasların kemiğe bitişik olan bölge üzerindeki yeri etkilemektedir. Eklemlerle kesin olarak bir bağlantıları yoktur ve eklemleri etkilemeyen bir hastalık olarak bilinmektedir. Kaslar içerisinde ağrılar oluşmasında bulunurken iltihap oluşmasına neden olmamaktadır.
Unutkanlık günümüzde yaşanılan pek çok sorun arasında yer alıyor. Günlük yapacağımız pek çok sıradan işi unutabiliyoruz.
Sağlıklı bir uykunun ardından güne enerjik ve mutlu başlamayı kim istemez ki? Ancak maalesef çoğu zaman böyle bir uyku deneyimi hayallerde kalabiliyor. Uyumak için pek çok bedel ödeniyor. Uyku ilaçları da bu bedellerden biri.
Uyku, beynimizin sağlığını koruyan ve düzgün çalışmasına yardımcı olan bir ihtiyaçtır. Kalitesiz bir uyku ya da yeterli olmayan bir uykunun birden fazla potansiyel sonucu vardır. Kalitesiz bir uyku uyunduğu zaman veya yeterli uyunmadığı zaman endişe, yorgunluk, düşük enerji, stres, sinir ve odaklanamam gibi problemlerle karşı karşıya kalınır.
Telekinezi insan beyni ile oluşturulan ve herhangi bir fiziksel temasa gerek duyulmadan nesneleri hareket ettirebilme gücüdür. Telekinezi kelimesi’’ uzak’ ’anlamına gelen ‘’tele ‘’ kelimesi ile ‘’hareket ‘’anlamına gelen’’ kinesis ‘’kelimesinin birleştirilmesinden oluşturularak günümüze kadar ulaştırılmıştır.
Adını 1972 yılında hastalığı bulan Dr. George Hungtington’dan alan genetik bir nörodejeneratif beyin bozukluğudur.
Periferik nöropati sinirlerin zarar görmesiyle oluşur. Ellerde ve ayaklarda uyuşukluk, zayıflık ve ağrı görülür.
Gerilim tipi baş ağrısı da aşırı yorgunluk hali söz konusu olduğunda ve kişi kendisini stres altında hissettiğinde baş gösteren bir rahatsızlıktır
Vücutta bulunan iskelet kas sisteminin bazı sebepler yüzünden zayıflamaya başlamasına myasthenia gravis denir.
Tıp camiasında yapılan araştırmalar, Moebius sendromunun genetik nedeniyle ebeveynlerden çocuklarına geçtiğini gösteriyor.
Yaşam kalitesini olumsuz şekilde etkileyen baş ağrısı başlı başına hastalık olduğu gibi bir hastalığın belirtisi de olabilir.
Uzun süredir kullanılan ve faydalı etkileri bilinen bazı bitki çayları da baş ağrılarını gidermek için kullanılabilir.