Panik Atak
Panik atak, tipik olarak birkaç dakika içinde zirveye ulaşan ve bir saate kadar sürebilen ani ve yoğun bir korku veya rahatsızlık dalgasıdır.
Panik atak, tipik olarak birkaç dakika içinde zirveye ulaşan ve bir saate kadar sürebilen ani ve yoğun bir korku veya rahatsızlık dalgasıdır.
Oyun terapisi, çocukların kendilerini ifade etmelerine ve duygusal, davranışsal veya zihinsel sağlık sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak için oyunu kullanan bir terapötik müdahale türüdür. Oyun terapisinin amacı, çocukların oyun yoluyla duygularını, deneyimlerini ve davranışlarını keşfedebilecekleri güvenli ve destekleyici bir ortam sağlamaktır.
Sosyal kaygı bozukluğu, bir kişinin günlük yaşantısını olumsuz etkileyebilir ve iş, okul veya sosyal yaşamda zorluklar yaşamasına yol açabilir. Bu nedenle ciddiye alınması gereken bir psikolojik bozukluktur.
Deprem fobisi, diğer fobilerin tersi olarak kişinin kendisinin tehlikeyle karşı karşıya olduğu bir meseleyle değil; ailesi, yakın çevresi, hatta dünyayı içerisine alan felaket senaryolarıyla tetiklenir. Başka bir anlamda ölüm ve kaybetme korkusu da denebilir.
Farkındalık ve meditasyon, farkındalığı arttırmayı ve şimdiki ana odaklanmayı amaçlayan uygulamalardır. Farkındalık, yargılamadan düşüncelere, duygulara ve duyumlara dikkat etmeyi içerirken, meditasyon, genellikle zihni sakinleştirmek ve stresi azaltmak amacıyla zihni belirli bir nesneye, duyuma veya zihinsel aktiviteye odaklamayı içerir. Her iki uygulamanın da, azaltılmış stres ve kaygı, daha iyi uyku, artan kişisel farkındalık ve artan esenlik duyguları dahil olmak üzere çok sayıda zihinsel ve fiziksel sağlık yararına sahip olduğu gösterilmiştir.
Herkesin psikolojisi, yaşadıkları olaylar aynı olsa da etkilenme dereceleri farklılık gösterir.
Kaliteli bir uyku çekmenin altın kuralı her gün uyabileceğiniz bir düzene sahip olmaktır.
Ağlama, her insanın hayatlarının bazı dönemlerinde, meydana getirdikleri duygusal bir tepkimedir.
Kişinin kendine zaman ayırması ve kendiyle geçirdiği vaktin kıymetli hale geldiği bu dönemlerde, sizlere ruh sağlığınız için yapabileceğiniz 4 güzel aktiviteyi söyleyip açıklamaya çalışacağım.
Meditasyon, bir kişinin zihninde yaşadığı sorunların çoğalmasından dolayı, özel hayatında ki ve iş hayatında ki streslerle başa çıkabilmek için uyguladığı bir tür yöntemdir.
İnsan kendini temel bir sebebe bağlayarak kötülemek istemez.
İrade, kişinin kendisi ile alakalı her durumda davranışlarını ve düşüncelerini kontrol edebilme biçimidir.
İnsanın sağlığına dikkat ettiği gibi, ruh sağlığına da dikkat etmesi gerekir.
Öfke, insanların duygu yüklü birikimlerini, istenmeyen sonuçlara ve kabul görülmeyen beklentilere verilen duygusal bir tepkidir.
Sağlık, insan hayatı için en önemli meseledir. Sağlığımıza gün içerisinde, bazı durumlarda dikkat edemeyiz.
Vajinismus, kadınlarda oldukça sık görülebilen bir cinsel birleşme problemidir.
Globalleşen dünyada, internet çağı gelişmeye devam ettikçe, oluşan sorunlardan birisi ise, sosyal medya bağımlılığıdır.
Yalan söyleme hastalığı olan kişiler, beyinlerinde kurmuş olduğu bir olayı, karşı tarafı etkilemek ve kendilerini acındırmak için anlatırlar.
Online terapi ile vajinismus tedavisi olan ve memnun kalan kadın sayısı da oldukça çoktur.
Pika Sendromu, genelde çocuklarda ama nadiren yetişkin insanlarda görülen bir hastalıktır. Adını pek durmadığımız ancak çevremizde bazı annelerden çocuklarının toprak yediğinden şikayet ettiğine şahit olmuşuzdur.