Yükleniyor
Fizik Tedavi Ne Sıklıkla Uygulanır?

Fizik Tedavi Ne Sıklıkla Uygulanır?

  • Fizik Tedavi Ne Sıklıkla Uygulanır?
  • Fizik Tedavide Sıklık Ayarı
  • Fizik Tedavi Ağrı Münasebeti

Fizik Tedavi yöntemi ile alakalı açıklamalarda bulunan uzmanlar, hem Boyun Fıtığı ile Bel Fıtığı hastalığı hem de Skolyoz Tanısı tedavisi gerçekleştiriliyor. Sık bir şekilde fizik tedavinin de bazı sakıncaları olduğu belirtilir. Özellikle kemik erimesi diye adlandırılan, kemiklerin miktarında oluşan azalma ile kalitesinin düşmesi neticesinde hem kemiklerde görülen zayıflama hem kemik kırılması şekli ile oluşan bir rahatsızlık üstünde etkisi olduğu söylenir. Kemik erimesi, çoğu zaman da farkına dahi varılamayan bir rahatsızlıktır. Ağrılı olmaması en bilinen özelliğidir. Kesin olan ise, fizik tedavi uygulamalarının hiç biri kemik erimesine yol açmaz. Tüm fizik uygulaması teknik ve yöntemleri güven içinde yapılabilir. Sadece kemik erimesi rahatsızlığı olan bireylerin bu bölgelerinin tespiti ile hekim öneri ve kontrolünde uygulamalar yapılmalıdır.

Fizik Tedavide Sıklık Ayarı

Fizik tedavide bir yöntem ve teknik kullanılır. Sıcak yöntemlerin yanı sıra, elektrik akımı, masaj ve egzersizler gibi fizik tedavi uygulamaları bulunmaktadır. Yan etkisi olmayan bir tedavidir. Tedvinin dozunu ve miktarını ise hekim belirler. Kas ve iskelet yapısına göre düzenlenen fizik tedavi uygulamalarında belirleyici hekimdir.

Tedavi için belirlenmiş bir mevsim de yoktur. Hava durumu ya da mevsimin bir belirleyiciliği bulunmamaktadır. Asıl dikkat edilmesi gereken, fizik tedavinin sonrasındaki çeyrek saatlik zaman dilimindeki istirahat esnasındaki korunmadır.

Fizik Tedavi Ağrı Münasebeti

Gerek fizik tedavideki cihazlar gerekse de tüm uygulamalar, bilinç içerisinde ve uzman hekim kontrolünde olduğu müddetçe ağrı oluşturmaz. Var olan ağrıyı da arttırmaz. Her şeyde olduğu gibi fizik tedavide de uzman olmayan ehliyetsiz ellerin yapacağı her şey zarar verebilir. Bazı zamanlarda, gerek kasların ilk çalışmaya başlaması gerekse de kasların alışık olmadık hareketlenme içerisine girmesi sebebi ile fizik tedavinin ilk başında ağrı oluşturabilir. Lakin bu tıpkı germe hareketleri esnasında yapıldığında oluşan ağrı gibi geçici bir durumdur.

Belirli aralıklarda yapılan ve sebat ile devam edilen fizik tedavi uygulamalarında kesin çözüm bulunur. Kişi kendinin doktorudur olgusundan hareket ile hasta kendi tedavisini şekillendirir. Hekim teşhisi yapar ve tedaviyi gösterir. Tedavinin başarılı olması özellikle hastaya bağlıdır. Verilen uygulamaların zamanına riayet ederek yapacak olan kendisidir.

Bu makaleyi yazmış olan, Uzm. Dr. İbrahim Çiftçi için randevu oluşturun veya bu makale hakkında daha fazla bilgi edinin.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Bu Sağlık Rehberini Paylaşın
MAKALE YAZARI

Uzm. Dr. İbrahim Çiftçi

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Uzm. Dr. İbrahim Çiftçi Yazılarını İncele

Plastik ve Estetik Cerrahi Hizmetleri

Kategoriler
Devamını Göster
İçeriği Kısalt