Selülitle Savaşmaya Yardımcı Olan Besinler
- Selülitle Savaşmaya Yardımcı Olan Besinler
- Peki, Selülit Tam Olarak Nedir?
- Selülite Karşı Savaşan 7 Yiyecek
Er ya da geç, herkes bunu hayatının bir noktasında deneyimleyecek. Dünyadaki kadınların yüzde 90'ından biraz fazlasının sahip olduğu, neredeyse herkesi rahatsız etmesi anlamında tarafsızdır. Selülite sahip olmanın yanlış bir tarafı olmasa da, çoğumuz hoş görünmediği için ondan kurtulmak isteriz. Ancak kadınların en sık karşılaştığı güzellik sorunu olmasının yanı sıra en inatçı olanıdır.
Peki, Selülit Tam Olarak Nedir?
Selülit, uyluklarınızda, poponuzda ve karnınızda görünen çukurlu, süzme peynir benzeri doku anlamına gelir. En önemlisi, bu bir hastalık değil. Yağ, bağ dokusu ve kasların dağılımı her ikisinde de farklı olduğu için kadınlar bundan erkeklerden daha fazla etkilenir.
Erkeklerde yağ hücreleri ve kollajen lifleri iç içe geçerken, kadınlarda bu ikisi paraleldir ve cilt altı dokusunu daha az stabil hale getirir. Ama erkekleri hiç etkilemeyecek gibi değil. Androjen eksikliğinden mustarip olan erkekler de selülit belirtileri gösterebilir. 20'yi geçtiğinizde selülit cildinizde görünmeye başlar.
Selülitten kurtulmak çocuk oyuncağı değil. Dürüst olmak gerekirse, hızlı bir düzeltme yok. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek selülitin daha az fark edilir hale gelmesine yardımcı olabilir. Bu, egzersiz yapmak, dengeli beslenmek, bol su içmek ve sigara içmemek anlamına gelir.
Ayrıca kilo vermenin selülitten kurtulmaya yardımcı olduğu konusunda bir yanılgı vardır. Bu doğru değil. Selülitin kilo ile ilgisi yoktur. Bu yüzden selülit anlamı kilo alımı ile karıştırılmamalıdır. Selülitin yaygın nedenlerinden bazıları hormonlar, kötü beslenme, sağlıksız yaşam tarzı, hareketsizlik, kilo alımı, hamilelik ve birikmiş toksinlerdir.
Birçok selülit tedavisi seçeneği mevcuttur. Kuru fırçalar ve köpük rulolardan vücut sargılarına, masajlara ve lazer tedavilerine kadar selülit görünümünü en aza indirmeye yardımcı olabilecek birçok ürün var.
Doğru beslenmek kesinlikle en kolay, en etkili ve çok maliyetli olmayan selülit tedavisidir. Sizin için selülitin daha az fark edilir olmasına yardımcı olabilecek yiyeceklerin, ev ilaçlarının ve egzersizlerin bir listesini derledik.
Selülite Karşı Savaşan 7 Yiyecek
- Safran: Araştırma çalışmalarına göre safran, selülit görünümünü matlaştırmaya yardımcı olan anti-inflamatuar ve yağ yakıcı özelliklere sahiptir. İştahı azaltmak ve dokular arasındaki kan akışını artırmak için bir tutam safran yeterlidir. Artan kan akışı cilt altı kaslarının artmasına ve sonuç olarak selülitlerin giderilmesine yardımcı olur.
- Humus: Düşük glisemik indeksi ile bilinen Humus, vücutta enerji üretmek için kullanılabilir. Düşük glisemik gıdalar daha az yağ depolanmasına ve dolayısıyla daha az selülit oluşumuna yardımcı olur. Humus ayrıca daha pürüzsüz görünmesini sağlar.
- Dolmalık Biber: B6 vitamini açısından zengin olan dolmalık biber, bağ dokusunu onarır ve güçlendirir, bu da onları istenmeyen selüliti patlatmak için ölümcül bir silah haline getirir. Bunlar ayrıca vücudunuzun yağ kaybına yardımcı olan kalorileri yakmasına yardımcı olur.
- Kuruyemiş ve Keten Tohumu: Hem kabuklu yemişler hem de keten tohumları, başka herhangi bir gıdada bulunması zor olan besleyici bir yumruk içerir. Yumrularla savaştığı bilinen tonlarca B6 vitamini, çinko ve potasyum içerir. Bu şişkinliği ve selülit görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
- Karpuz: Mükemmel bir yaz keyfi olan karpuz puanları, kolayca yiyebileceğiniz en nemlendirici yiyeceklerden biridir. Antioksidanlarla dolu, vücudun toksinleri atmasına yardımcı olur. Aynı zamanda selülit üzerinde etkisi olan kan dolaşımını da hızlandırır.
- Zerdeçal - Turmeric Latte'yi Deneyin: Bir sebepten dolayı "altın süt" olarak adlandırılır. Altın faydaları var. Zerdeçal, parlak sarı rengini, vücuttaki serbest radikal hasarını ve yağ birikintilerini azaltma yeteneği gösteren "kurkumin" olarak bilinen bir kimyasaldan alır. Cilt gerginliğini de artırır.
- Suyun Harikalarını Deneyimleyin: Susuz kaldığınızda selülit daha görünür olacaktır. Vücut hücreleri, toksinleri dışarı atmak için metabolik süreçler için iyi miktarda suya ihtiyaç duyar. Günlük 4 litre su hedefleyebilirsiniz.