Yükleniyor
Exotherme Silgi Lazer

Exotherme Silgi Lazer

  • Exotherme Silgi Lazer
  • Exotherme Silgi Lazer Nedir?
  • Çalışma Prensibi Nedir?
  • Exotherme Silgi Lazer İle Hangi Tedaviler Yapılır?
  • Uygulama Nasıl Yapılmaktadır?
  • Uygulama Ağrılı Mıdır?
  • Kaç Seansta Kalıcı Sonuçlar Elde Edilmektedir?
  • Seans Aralıkları Nedir Ve Kalıcı Sonuçlar Ne Zaman Gözlemlenir?
  • Uygulama Güvenli Midir?
  • Yan Etkileri Var Mıdır?

Exotherme Silgi Lazer Nedir?

Exotherme Silgi Lazer, FDA tarafından onaylı, kılcal varis tedavisinde kullanılan en son nokta ileri teknolojik vasküler (damar için) lazer cihazıdır. Özel kamera sistemi ve soğutmalı tedavi başlığı ile uyuşturma gerektirmeden ağrısız, acısız, cilt hasarı olmaksızın tedavi imkânı sunar ve yüz bölgesi dâhil vücudumuzun her noktasındaki kılcal damarlar için kullanılabilmekte olup başarı oranı yüksektir. Exotherme Silgi Lazer ile atış yapıldığında, uygulama esnasında damarların yok olup silindiği hem hasta hem de doktor tarafından canlı olarak izlendiğinden adına silgi lazer denilmektedir.

Çalışma Prensibi Nedir?

Teknik olarak 980 nm. diod lazer teknolojisinin kullanıldığı patentli özel atım teknolojisi ve damarı 10 kat büyütüp görüntüyü ekrana yansıtan özel kamera sistemi ile direk damarı görerek atış imkânı sunan, kalıcı ve güvenli bir tedavidir. 

980 nm. diod lazer enerjisi ısıya dönüşür ve bunun sonucunda üretilen termal etki ile damar yok edilir.

Exotherme Silgi Lazer İle Hangi Tedaviler Yapılır?

Kırmızı, mavi kılcal damarlar, örümcek damarlar, yüz ve vücuttaki telenjiektazi ve rozasea'lar, hemanjiyomlar ve yüzeysel kılcal varisler gibi, en fazla 2 mm çapa sahip olan damar sorunlarına kesin çözüm sunulmaktadır.

Uygulama Nasıl Yapılmaktadır?

Uygulama yapılacak bölgeye ince bir tabaka ultrason jeli sürülür. Cihazın başlığı, bu bölgeyle temas edecek şekilde yerleştirilir. Özel kamera sistemi, damarları 10 kat büyütüp, görüntüyü ekrana yansıtır. Doktor, lazer atışlarıyla damarları imha ederek tedavi sağlar. Hasta ve doktor, eş zamanlı olarak ekrandan damarların silindiğini gözlemleyebilir.

Uygulama Ağrılı Mıdır?

Cihazın başlığında saphire soğutma teknolojisi bulunmaktadır. Cilt üzerinde 5 derece soğukluk sabit tutulmaktadır. Bu sayede dokunun termal hasara karşı korunması sağlanır ve işlem acısız, ağrısız bir şekilde gerçekleştirilebilir. Hasta uygulama sırasında bazen sinek ısırığı ya da hafif bir iğne batması gibi hafif bir his hissedebilir.

Kaç Seansta Kalıcı Sonuçlar Elde Edilmektedir?

Exotherme Silgi Lazer kullanılarak, damarın yapısına bağlı olarak tek seansta bile sonuç alınabildiği gibi, genellikle 2 ila 3 seansta kalıcı sonuçlar elde edilmektedir.

Seans Aralıkları Nedir Ve Kalıcı Sonuçlar Ne Zaman Gözlemlenir?

İki seans arası minimum 4 haftadır. Kalıcı sonuçların görülmesi için, 4 ile 6 hafta geçmesi gerekir.

Uygulama Güvenli Midir?

Exotherme Silgi Lazer, dünyanın en büyük ve en saygın sağlık kuruluşlarından biri olan Amerikan Sağlık Örgütü FDA tarafından onaylanmış bir cihazdır. Keskin hedefleme, patentli atım teknolojisi, doz kontrolü ve soğutma sistemi gibi özellikler sayesinde, çevre dokulara zarar vermeden ve damar patlamaları olmadan damarların etkili bir şekilde imha edilmesi sağlanır. İşlem sonrası yanıklar ve istenmeyen izler oluşmaz. Joule değeriyle doz ayarlaması sayesinde kişiye özel secim yapılarak başarısı arttırılmaktadır.

Yan Etkileri Var Mıdır?

Herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Uygulama yapılan bölgelerde, cilt yapısının hassasiyetine bağlı olarak hafif bir kabarma ve kızarıklık görülebilir, ancak bu belirtiler genellikle birkaç gün içinde kaybolur. Tedavi sonrasında, uygulama yapılan bölgeye 3-4 gün boyunca nemlendirici krem uygulamak ve doğrudan güneş ışığından korumak önemlidir.

Tedavi Kalıcı Mıdır?

Exotherme Varis Lazeri ile tedavi tamamlandıktan sonra, silinen damarlar kalıcı olarak ortadan kalkar. Kalıcı sonuç için tedavinin tamamlanması gerekir.

Diğer Tekniklerden Ne Gibi Farklılıkları Ve Üstünlükleri Vardır?

Kılcal varislerin tedavisinde, genellikle Nd-Yag Lazer ve radyofrekans sistemleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu uygulamalar için kullanılan lazer teknolojisi, enerjiyi ısıya dönüştürerek, bir koagülasyon işlemi gerçekleştirir. 

Bu işlemlerde ışın ciltten birkaç cm. yukarıdan ve göz kararı ile atıldığı için lazer ışını dokuyu yakarak geçer ve çevre dokulara da zarar verebilir. Bu durum, uygulamanın hastalar için oldukça acı verici olmasına neden olur. Ayrıca işlem sonrasında yanıklar ve bunun sonucunda izler (purpura) oluşabilir.

Geleneksel lazer enerjisiyle yüksek güçte enerji uygulandığında hastalar yanma riskiyle karşı karşıya kalırken, düşük enerji seviyelerinde ise etkili sonuçlar elde edilememektedir. Radyofrekans sistemlerinde de işlem süreci oldukça ağrılı olabilir ve uygulama sonuçları başarısız olabilir, bu da yok olan damarların tekrar ortaya çıkmasına neden olabilir.

Exotherme Silgi Lazer, probun cilt üzerine yerleştirilmesiyle, ekranda 10 kat büyütülmüş görüntüyle damarın içine doğru atış gerçekleştirir. Doz kontrolü kullanılarak, doğru miktarda lazer enerjisi tam olarak hedeflenen damara iletilir ve çevre dokulara zarar vermeden, damarı patlatmadan etkisiz hale getirir. Ayrıca başlığında bulunan soğutma sistemi, uygulamanın acısız ve ağrısız bir şekilde gerçekleşmesini sağlar ve cilt dokusunu korur. Bu şekilde istenmeyen yanıklar ve izlerin (purpura) oluşması engellenir.

Neden Silgi Lazer Denilmektedir?

Başlığında bulunan özel kamera, damarları 10 kat büyüterek görüntüyü cihazın ekranına iletmektedir. Lazer atışı yapıldığında, damarların anlık olarak silindiği ve bu sürecin eş zamanlı olarak ekranda görülebildiği şeklinde gözlem yapılır. Hasta ve doktor, uygulama esnasında canlı olarak damarların silindiğini gördüğünden, bu yönteme "silgi lazer" adı verilmektedir.

Bu makaleyi yazmış olan, Uzm. Dr. Tuba Bayrak Uluışık için randevu oluşturun veya bu makale hakkında daha fazla bilgi edinin.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Bu Sağlık Rehberini Paylaşın
MAKALE YAZARI

Uzm. Dr. Tuba Bayrak Uluışık Yazılarını İncele

Plastik ve Estetik Cerrahi Hizmetleri

Kategoriler
Devamını Göster
İçeriği Kısalt
İlgili Diğer Makaleler
Devamını Göster
İçeriği Kısalt