Yükleniyor
İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

  • İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
  • implant tedavisi fiyatları
  • implant sonrası antibiyotik kullanımı nasıl olmalı?

Öncelikle uzman çene cerrahları tarafından frezlerle kavite açılır daha sonra implant yerleştirilir. Diş eti ve çenedeki kemiklerle ilgili operasyonda yapılabilir. Bu işlem diş çekilir çekilmez kolaylıkla uzman hekiminiz tarafından yapılır. Bu tabi kemik tam olarak açılıp yapıldığı gibi küçük bir delik açıp da yapılabilir bu işlem dikişsiz bir şekilde yapılır. implant diye adlandırdığımız vidalar titanyumdan yapılmıştır ve çene kemiğinin içine yapılır. implant diş kökü görevi görür ve doğal diş gibi kolaylıkla kullanılabilir. Bu tedavi 18 yaş üzeri çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulanır. çekilen röntgenlerle diş kemiği ve çenenin implanta uygun olup olmadığına bakılır bu şekilde tedavi yöntemine ek tedaviler eklenebilir.

implant tedavisi fiyatları

impantın yapılacağı bölge ve yapılacak olan diş fiyatı etkileyen temel etkenler olmakla birlikte implantın yapıldığı firmanın kalitesine göre de değişiyor. Arka bölgede yapılan implant fiyatı 2500 ile 8000 arası estetiğin önemli olduğu ön dişlerde fiyatı 5000 ile 10000 arasındadır. Diğer fiyat çeşitleri de şu şekildedir;

  • kemik içi implant: 2000
  • protez: 800
  • diş çekimi: 200
  • implant çekimi: 500

İmplant sonrası ağrı şişlik
Operasyon sonrası cerrahi işlem bölgesinde ağrı ve şişlik meydana gelebilir. Bu nedenle hekim size buz uygulaması yapmanızı isteyecektir.

operasyon sonrasında:
1. En az bir gün sigara içmeyin

2. Bir gün boyunca buz uygulayın

3. Ağız hijyenine dikkat edin 

4. Ağrı ve kanama fazlaysa hekiminize bildirin

5. 2 saat hiçbir şey yemeyin

6. çok sıcak besinleri bir kaç gün tüketmeyin

implant sonrası bir kaç gün doktorunuzun önerisiyle ağrı kesici tedavisi uygulanır. operasyon sonrası yumuşak bir diş fırçasıyla dişlerinizi temizleyin. Dikişler 7-10 gün arsında alınır geç alınan dikişler enfeksiyona sebep olabilir.

implant sonrası antibiyotik kullanımı nasıl olmalı?

Antibiyotik doğru kullanımda hayat kurtaran çok önemli bir ilaç grubudur. Çok sık ve bilinçsiz antibiyotik kullanımı bakterilerin direnç kazanmasına sebep olur bu yüzden hekim kontrolünde alınması gerekir. Antibiyotik kullanımı implant tedavilerinde implant kaybını sadece yüzde 2 oranında azaltmaktadır. Uzman cerrah kontrolünde ve önerisiyle antibiyotik tedavisi uygulanır. Doktorunuzun önerisi olmadığı takdirde antibiyotik kullanmak çok ciddi derecede zararlıdır. Sağlığınız için her şeyi doktor kontrolünde yapınız.

Bu makaleyi yazmış olan, Uzm. Dt. Barış Öztürk için randevu oluşturun veya bu makale hakkında daha fazla bilgi edinin.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Bu Sağlık Rehberini Paylaşın
MAKALE YAZARI

Uzm. Dt. Barış Öztürk Yazılarını İncele

Plastik ve Estetik Cerrahi Hizmetleri

Kategoriler
Devamını Göster
İçeriği Kısalt